Nieuwe medewerker: Sjaak

Op 1 oktober 2018 wordt het team van Zostera uitgebreid. Onze nieuwe collega is geen onbekende. Het is Sjaak Schilperoort, maker van onder ander iObs. Sjaak in zijn eigen woorden:

De contacten met Zostera over een overstap liepen al zes jaar. Ik werkte bij TomTom als softwareontwikkelaar. Tijdens mijn studie Technische Natuurkunde in Delft had ik een fascinatie ontwikkeld voor alles wat je met computers kon doen. Bij KPN heb ik onder meer gewerkt aan de architectuur achter de corporate website. Bij TomTom kon ik vervolgens werken op het gebied dat me het meest trok: het ontwikkelen van functionaliteit voor eindgebruikers, in dit geval de software die draait op de navigatie-apparaten voor in de auto.

Mijn andere grote interesse was een gift van mijn schoonvader: de liefde voor de natuur, en met name vogels. Veel mensen kennen me van de Vogelwerkgroep Vlietland, ik werd actief in SOVON, trektellen is al een tijdje mijn grootste uitdaging en ik maak graag vogelreizen. Dat mijn vrouw ook vogels kijkt en vaak voor het werk naar het buitenland gaat maakt reizen erg gemakkelijk.

In mijn vrije tijd heb ik iObs ontwikkeld, de iPhone-app voor Waarneming.nl. Het was erg leuk om een nieuwe app naar eigen inzicht en behoefte op te zetten. Mijn streven was om een app te maken die zo simpel mogelijk in gebruik is. Het klinkt wellicht tegenstrijdig, maar dat is best lastig. Ik vind het mooi om te merken dat dit herkend en gewaardeerd wordt. Het mooiste compliment dat ik kreeg was van iemand die een iPhone had gekocht speciaal om iObs te kunnen gebruiken.

Na zes jaar is het er dan van gekomen. Ik ga het team van Zostera versterken en ik ga aan de slag met de ontwikkeling van mobiele applicaties. Dit combineert mijn twee grote interessen, en betekent voor mij ook een betere balans tussen de twee. En ik ga werken in veel kleinere organisatie dan ik ooit heb gedaan. Erg spannend!

Sjaak gaat uiteraard werken aan mobiele apps, maar zijn ruime kennis en ervaring zullen ook bij andere projecten goed van pas komen. Welkom bij Zostera!