Nieuwe medewerker: Jieter

Het team van Zostera is wederom uitgebreid. Via de open source-community hadden we contact met Jieter Waagmeester, en toen Zostera een vacature had voor een software developer bleek er van beide kanten belangstelling om eens nader kennis te maken. Jieter is per 1 april 2017 officieel onze collega, en daar zijn we erg blij mee. Jieter vertelt over zichzelf:

Na een aantal jaar als zelfstandige te hebben gewerkt aan verschillende projecten ben ik via open source-project django-tables2 terechtgekomen bij Zostera. Het werk wat ik deed was uiteenlopend: van houtbewerking tot drinkwaternetwerk-monitoring, maar de uitdaging van software-ontwikkeling blijft toch trekken.

Hiervoor heb ik bij Stichting Stunt gewerkt als werkbegeleider in een houtwerkplaats. Daar helpen we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in leer-/werkbedrijven met het vinden van werk. Tegelijk produceren we allerlei mooie producten van afvalhout.

Mijn affiniteit met de natuur uit zich voornamelijk in mijn zeilhobby: tijdens zeezeilreizen geniet ik erg van de dieren die we tegenkomen. Als zeiler ben je afhankelijk van de natuur om je heen en ik probeer dan ook altijd goed te zorgen voor mijn omgeving. Zeilen doe ik ook als vrijwilliger bij stichting Sailwise: vakanties voor mensen met een beperking in de Loosdrechtse plassen. Naast de prachtige omgeving is het mooi om voor iedereen een watersportvakantie mogelijk te maken.

Jieter gaat in eerste instantie aan de slag met Meetnetten, en met enkele componenten die we door al onze projecten heen gebruiken. Welkom bij Zostera!