Nieuwe medewerker: Daniel

We hebben een nieuwe collega! Vanaf 1 maart 2017 werkt Daniel van der Post bij Zostera. Behalve internationale opdrachten hebben we nu ook een internationaal team, want Daniel woont in Colombia. Omdat Zostera voorstander is van remote teams is dat geen enkel probleem, via onze tools werken we probleemloos samen. Daniel stelt zichzelf voor:

Ik ben theoretisch bioloog en primatoloog. Ik heb met modellen de evolutie van sociaal gedrag en het onstaan van cultuur bij dieren onderzocht. Ik heb veldwerk gedaan in Sumatra en Ivoorkust, en ben later gepromoveerd in Utrecht bij de theoretische biologiegroep. In die tijd heb ik ook veldwerk gedaan in Botswana en Zuid Afrika. Hierdoor kon ik vaker langs bij mijn familie die in Botswana woont. Daar en in Swaziland ben ik opgegroeid.

Na een een nomadisch academisch leven in Göttingen, Groningen en Schotland ben ik met mijn vrouw en pasgeboren zoontje naar Colombia verhuisd (mijn vrouw komt daar vandaan). Hier probeer ik nu een leven op te bouwen als developer bij Zostera, waar ik kennis van IT en natuur kan combineren. Daarnaast wil ik me hier inzetten voor natuurbehoud en -herstel. Met vrede om de hoek zijn er hier in Colombia veel kansen, maar ook veel bedreigingen voor de prachtige natuur hier - een spannende tijd.

Daniel werkt ondertussen actief mee aan de projecten Meetnetten en RingBase. Welkom bij Zostera!